Gehoorbescherming op maat

Gehoorbescherming is een bescherming van het oor tegen lawaai. Gehoorschade ontstaat vaak doordat iemand zich teveel in hard lawaai heeft bevonden. Een gehoorschade ontstaan door lawaai is onherstelbaar. Het dragen van otoplastieken kan gehoorschade vaak voorkomen.
Geluidsniveau’s tot 80 dB zijn veilig voor ons gehoor. Daarboven kan schade ontstaan wanneer iemand zich te lang blootgesteld wordt aan hogere geluidsniveau’s. Hoe hoger het geluidsniveau hoe sneller er gehoorschade zal ontstaan. In alle situaties boven de 80 dB zouden gehoorbeschermers gedragen moeten worden. Dit om blijvende gehoorschade te voorkomen. Lees hier verder een uitgebreide toelichting over gehoorschade in lawaai.

Wat voor een soorten gehoorbescherming bestaan er?

 Er zijn verschillende soorten gehoorbeschermers:
1. Universele Oordoppen met verschillende filters voor diverse situaties. Dit is de goedkoopste variant, maar beschermt net zoveel als de op maat gemaakt gehoorbeschermers.
2. Oordoppen welke op maat worden gemaakt. De meest comfortabele oplossing.
3. Oorkappen. Deze bieden een goede beschermers, maar zitten vaak minder prettig door de grootte en de volledige afsluiting van de oren.
4. Kunststof schuimdoppen: deze vorm bestaat uit een (geel) kunststofschuim voor incidenteel gebruik. Schuimdoppen bieden minder bescherming van het gehoor dan de anderen vormen gehoorbeschermers. Deze worden door ons dan ook niet aangeraden. Helaas zie je deze vorm van gehoorbescherming wel veel terug in de industrie.

Meer weten over onze vormen van gehoorbescherming?

In onze hoorwinkel vertellen wij u graag meer over gehoorbescherming en de mogelijkheden om gehoorschade te voorkomen. Mocht u een afspraak willen maken om gehoorbescherming op maat aan te laten meten? Neem dan contact op via ons telefoonnummer 024-8445599