Welke merken hoortoestellen zijn er?

Coppes Hoorzorg heeft moderne hoortoestellen beschikbaar van alle gerenommeerde merken welke in Nederland verkrijgbaar zijn. Wij werken uitsluitend met de A-merken hoortoestellen zoals Phonak, Widex, Oticon, Siemens, Unitron en GNResound. Door onze jarenlange ervaring en uitgebreide, up-to-date productkennis krijgt u bij ons altijd een passend advies en bieden we u zelfs de mogelijkheid meerdere modellen uit te proberen. Bent u toch op zoek naar een ander merk gehoorapparaat? Wij zijn niet merk gebonden en werken samen met alle hoortoestelfabrikanten.

Widex_logoHD.jpg-550x0DruckOticon-Logo

 

SiemensUnitronResound

 

 

 

Er bestaan verschillende typen gehoorapparaten. Deze zijn te onderscheiden in 3 soorten:

Luidspreker In Het Oor hoortoestellen

HoortoestellenDit type gehoorapparaat heeft de afkorting LIHO. Dit hoortoestel komt steeds meer voor doordat de geluidskwaliteit vaak beter is dan een standaard AHO hoortoestel. Coppes Hoorzorg werkt zelf erg veel met dit type gehoorapparaat vanwege dit voordeel. Het verschil met  een AHO-hoortoestel zit hem in het de luidspreker die in de gehoorgang komt te zitten. Bij standaard AHO-hoortoestel zit de luidspreker zich in het hoorapparaat zelf.  Het geluid wordt direct in het oor aangeboden en daardoor klinkt het geluid helderder en natuurlijker. Deze hoortoestellen zijn er van klein tot groot. Ook is er een ringleidingstand mogelijk.

 

Achter Het Oor hoortoestellen(standaard)

AHO hoortoestel

Dit type gehoorapparaat heeft de afkorting AHO. Dit type hoortoestel komt het meest voor in Nederland onder slechthorenden. Zoals de naam doet vermoeden komt dit hoortoestel achter het oor terecht en zal er natuurlijk iets in het oor moeten om het geluid te geleiden. Dit kan op twee manieren, namelijk met een oorstukje of met een open tube. Deze AHO hoortoestellen leveren de meeste versterking, omdat dat ze vaak wat groter zijn. Hoe groter het hoortoestel, hoe meer versterking deze dus kan leveren, hoe slechter iemand hoort.

In Het Oor hoortoestellen

In het oor hoortoestellenDit type gehoorapparaat heeft de afkorting IHO. Dit type hoortoestel komt het minst voor in Nederland en  is niet geschikt voor de ernstige gehoorverliezen op te vangen. Een zeer klein IHO toestel wordt een CIC genoemd en is de afkorting voor Complete In Canal. Dit kleine toestel wordt diep in de gehoorgang geplaatst en is zo vaak de meest cosmetisch aantrekkelijke oplossing.

Heeft u een vraag over ons assortiment gehoorapparaten of wilt u ? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 024-8445599 of stuur een email met uw vraag via ons contactformulier. ​​​​​