Telefoneren wanneer u wat minder hoort?

Wanneer u slechthorend bent kan het gebruik van telefoon en mobiele telefoon problemen opleveren. Zelfs wanneer u een hoortoestel draagt kan telefoneren lastig zijn doordat het geluid hinderlijk vervormd bij de overdracht van uw telefoon naar het hoortoestel. Gelukkig zijn er steeds geavanceerdere telefoons op de markt die dit probleem vrijwel geheel kunnen oplossen. Zo zijn er telefoons met een extra geluidsversterking welke te bedienen is door een knop of een schuifje op het toestel, hiermee kunt u het spraakvolume soms tot wel 60 dB versterken. Dit soort telefoons zijn in zowel vaste of als mobiele versie verkrijgbaar.

amplicomms-powertel-980-met-alarmknop

Er bestaan ook telefoons waarbij het geluid via de ringleidingstand op 1 of zelfs beide hoortoestellen doorgegeven waardoor het spraakverstaan optimaal is. Voor dit soort telefoons is het vanzelfsprekend nodig een ringleidingstand (T-stand) op uw hoortoestel te hebben. Een telefoon met ringleidingstand is in zowel vaste als mobiele vorm verkrijgbaar.

 

 

amplicomms-powertel-M7500-mobiele-telefoon-voor-slechthorenden

 

Ook zijn er op dit moment al telefoons verkrijgbaar die daadwerkelijk met uw hoortoestel communiceren. Merken zoals Phonak of Widex bieden deze telefoons aan zodat het geluid op beide hoortoestellen wordt weergegeven zodat u als het ware stereo kunt telefoneren. Deze telefoons zijn werkend te proberen bij Coppes Hoorzorg.

Phonak Dect

Bij ons in de winkel hebt u de mogelijkheid al deze vaste of mobiele telefoons uit te proberen icm uw eigen hoortoestellen. We hebben alle telefoons ook op voorraad zodat het geprobeerde product direct kunt meenemen om deze thuis uit te testen. Loop gewoon eens binnen aan de Dorpsstraat 34 te Groesbeek voor meer informatie.