Televisie kijken wanneer u wat minder hoort?

Wanneer u slechthorend bent kan het kijken van televisie problemen opleveren. Het geluid moet bijvoorbeeld erg hard waardoor andere personen die meekijken of zelfs de buren hier hinder van ondervinden. Ook is het zo dat moderne televisies vandaag de dag alles doen om de beeldkwaliteit te verfraaien maar dat de geluidskwaliteit vaak achterblijft. De luidsprekers zitten bij deze moderne, platte TV’s vaak aan de achterzijde waardoor het geluid niet direct op u afkomt, maar in de huiskamer wordt verspreid. Om dit probleem op te lossen kan een koptelefoon of neklus met versterking u helpen met het beter verstaan van de TV.

TV kinbeugelZo’n televisiesysteem bestaat uit een hoofdunit welke op de tv wordt aangesloten en het geluid draadloos naar een koptelefoon stuurt. Dit systeem is er in een infrarood en FM-uitvoering. Bij de infrarood uitvoering dienen de koptelefoon en de hoofdunit elkaar te zien anders valt de verbinding weg.  Met het FM-systeem kunt u gerust even naar de keuken lopen en blijft het geluid zuiver hoorbaar.

 

Sennheiser

 

De neklus kan alleen in combinatie met een hoortoestel worden gebruikt, deze neklus draagt u om de hals en deze stuurt het geluid direct door naar de hoortoestellen welke op de ringleidingstand dienen te staan. Dit systeem bestaat veelal alleen uit FM-uitvoering.

In onze winkel kunt u deze systemen allemaal uit proberen. Wij hebben deze namelijk werkend in onze winkel staan. Loop gewoon eens binnen aan de Dorpsstraat 34 te Groesbeek voor meer informatie.