Op zoek naar een wek- en waarschuwingsysteem?

Een wek- en waarschuwingsysteem zorgt dat geluidssignalen zichtbaar of voelbaar worden. Het geluidsignaal wordt namelijk omgezet in een lichtflits of trilsignaal. Hierdoor hoeft u deurbel, telefoon, wekker of brandalarm niet meer te missen. Het wek- en waarschuwingsysteem is speciaal voor personen met gehoorverlies gemaakt. Door het dragen van hoortoestellen worden namelijk niet alle problemen opgelost. Vooral ‘s nachts wanneer geen hoortoestellen worden gedragen kan een wek- en waarschuwingsysteem ervoor zorgen dat je alle akoestische signalen in huis toch kunt waarnemen.

lisa flits systeem

Een wek- en waarschuwingsysteem set bestaat altijd uit een zender en ontvanger. De zender zendt het geluid van de deurbel, telefoon, brandmelder, babyfoon of alarm. De ontvanger geeft het doorgestuurde signaal weer middels een flitslamp of trilontvanger. De flitslamp kunt u overal in huis plaatsen door hem op een stopcontact aan te sluiten via de meegeleverde netadapter, maar de lamp kan ook gebruikt worden met een accu. Op deze flitsontvanger zitten lampjes welke aangeven of de telefoon gaat, het brandalarm afloopt of er iemand voor de deur staat.

Lisa flitslamp

De compacte, trilontvanger kunt u mee dragen aan uw kleding. Een sterk trilsignaal wordt als waarschuwing aan u doorgegeven. Aan de lampjes op de ontvanger kunt u zien welke gebeurtenis er gemeld wordt.

trilontvanger

Coppes Hoorzorg levert alle soorten wek-en waarschuwingsystemen. Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze systemen ook. Mocht u een recept van het audiologische centrum of KNO-arts hebben kan Coppes Hoorzorg u helpen met de aanvraag van een wek- en waarschuwingsysteem. In veel gevallen wordt levering en installatie volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Wij kunnen de volledige aanvraag en declaratie voor u in orde maken. Neem vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer: 024-8445599