Hoe wordt een hoortest afgenomen?

Hoe wordt een hoortest afgenomen?Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van hoe het met uw gehoor gesteld is, neemt onze audicien verschillende tests af. Als eerst zal er een meting plaatsvinden waarmee we kunnen bekijken hoe de luchtgeleiding is. U krijgt van de audicien een koptelefoon opgezet en krijgt daarnaast een staafje met een knopje in de hand. De audicien laat u korte tonen horen van verschillende frequenties en wanneer u de toon hoort, drukt u op de knop. Op deze manier gaat de audicien met u op zoek naar de gehoordrempel, dat wil zeggen dat we zoeken naar het punt waarop u een toon nog net kunt waarnemen.

Vervolgens kan er een meting worden gedaan waarbij er naast de koptelefoon een trilblokje achter uw oor geplaatst wordt. Via het bot achter het oor kunnen de geluidstrillingen worden overgebracht op het slakkenhuis. Deze manier van meten wordt beengeleiding genoemd en wordt nagenoeg op dezelfde manier afgenomen als de luchtgeleiding

Naast deze twee metingen wordt er ook nog met behulp van een koptelefoon een spraakmeting afgenomen, er wordt dan aan u gevraagd woorden van verschillende luidheden na te zeggen welke via de koptelefoon aan u doorgegeven worden, het zogeheten spraakaudiogram.

Gratis Hoortest

Een uitgebreide hoortest bij Coppes Hoorzorg is altijd gratis. Nadat onze audicien alle tests heeft afgenomen zal hij de resultaten met u bespreken en wanneer het gemiddelde van 3 frequenties 35dB of meer bedraagt op uw beste oor, komt u in aanmerking voor een vergoeding van uw hoortoestellen. Mocht er aan de hand van uw gehoorverlies een reden zijn om u door te verwijzen naar een KNO arts dan zal de audicien u hierop wijzen, uw huisarts zal op ons advies de verwijsbrief voor u in orde maken. Bent u eenmaal bij de KNO-arts geweest dan zal deze uw meetgegevens en recept aan u meegeven en kunt u een telefonisch een afspraak maken bij ons.

Hebt u een interesse in een gratis hoortest? Maak dan een afspraak via het telefoonnummer: 024-8445599 of ga naar ons contactformulier