Hoe werkt ons gehoor?

Ons gehoororgaan heeft als functie het lokaliseren van geluidsbronnen. We gebruiken het voortdurend en het helpt ons in de communicatie met anderen of het herkennen van geluiden uit onze directe omgeving. Op deze manier kunnen wij onszelf beter oriënteren. Het Gehoororgaan

Helaas komt het ook voor dat het gehoor wat minder goed of zelfs slecht functioneert, we spreken dan van slechthorendheid en komt vaker voor dan de meesten van ons denken. In Nederland zijn ongeveer een 1,6 miljoen mensen slechthorend, dat is zo’n 10% van de bevolking. Het gehoorverlies kan een audicien vaststellen door een gehoortest af te nemen. Bij Coppes Hoorzorg kunt u deze hoortest gratis en vrijblijvend laten afnemen. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 024-8445599 wanneer u een hoortest af wil laten nemen. Lees hier verder over “Hoe wordt een gehoortest afgenomen?”

Slechthorendheid ontstaat door het gedeeltelijk disfunctioneren van het gehoororgaan. Dit is een proces wat in gang wordt gezet door het ouder worden. Gehoorverlies is dan ook vaak leeftijdsgebonden. Het kan ook gaan om slijtage van de trilhaartjes door lawaaischade, deze trilhaartjes bevinden zich in het slakkenhuis en zijn mede verantwoordelijk voor het signaal dat afgegeven wordt aan de hersenen. Wanneer deze haartjes beschadigd zijn kan dit oorsuizen of tinnitus tot gevolg hebben. Lees hier verder over gehoorschade door lawaai of hoe u uzelf hier tegen kunt beschermen door gehoorbescherming te dragen. Zou u otoplastieken willen laten aanmeten ter bescherming van uw gehoor kunt u contact met ons opnemen met onze hoorwinkel via het telefoonnummer: 024-8445599.

Vragen, of een afspraak maken? Neem contact met ons op.