Onze hoortest

Bij Coppes Hoorzorg kun je altijd een vrijblijvende hoortest laten afnemen. Een professionele, uitgebreide hoortest wordt afgenomen op afspraak bij ons in de winkel, deze hoortest neemt 30 minuten in beslag. Met onze online hoortest krijgt je binnen 5 minuten een indicatie van je gehoor. Lees hier onder meer over onze hoortesten of maak een afspraak voor een gehoortest door een van onze audiciens via telefoonnummer 024-8445599.

Online Hoortest

Met een online hoortest krijg je binnen 5 minuten een indicatie van je gehoor. Deze test begint met een aantal vragen over je eventuele klachten en ervaringen betreft je gehoor. Vervolgens krijg je via koptelefoon of oordopjes pieptonen van verschillende frequenties te horen en kun je deze met de volumeregelaar harder of zachter zetten totdat je de toon nog net kan horen. Na deze online hoortest krijg je direct een e-mail met een overzicht van het resultaat en een passend advies. Neem hier onze online hoortest af voor een snelle indicatie.

man online hoortest

Hoe gaat een audicien te werk tijdens de afname van een gehoortest in de winkel?

Na inspectie van de gehoorgang en trommelvlies met een video otoscoop wordt de gehoordrempel vastgesteld. Om deze gehoordrempel vast te stellen vindt er een meting plaats waarbij gekeken wordt hoe de luchtgeleiding ligt. De audicien zet een koptelefoon bij je op en je krijgt een drukknop in de hand. Vervolgens krijg je korte tonen van verschillende frequenties te horen. Wanneer je de toon hoort, druk je op de knop. Het punt waarop de toon nog net kan worden waargenomen is je persoonlijke gehoordrempel. Dit is de uitslag van de gehoortest voor de luchtgeleiding.

Audicien neemt een hoortest af

Hoormeting beengeleidingsdrempel

Wanneer nodig wordt er een aanvullende hoormeting gedaan waarbij er naast de koptelefoon een trilblokje achter het oor geplaatst wordt. Via het bot achter het oor kunnen geluidstrillingen worden overgebracht op het slakkenhuis. Deze manier van meten noemen we beengeleiding. Hiermee wordt vastgesteld of er wellicht wat aan de hand is met het middenoor. Denk bijvoorbeeld aan een probleem met de gehoorbeentjes of stijfheid van het trommelvlies.

Spraak hoortest

Wanneer de eerste twee hoormetingen zijn afgerond kan er met behulp van een koptelefoon de spraakverstaanbaarheid gemeten. Bij deze meting mag je woorden van verschillende luidheden nazeggen welke via de koptelefoon doorgegeven worden. De audicien legt deze resultaten vast in het spraakaudiogram welke weergeeft hoe de spraakverstaanbaarheid is op een bepaald volume. Deze spraakmeting geeft deels weer wat iemand mag verwachten tijdens het dragen van hoortoestellen.

Resultaten hoortest

Nadat alle testen zijn afgenomen bespreekt de audicien de resultaten om te kijken of er bijvoorbeeld een hoortoestel nodig is. Een uitgebreide gehoortest wordt bij Coppes Hoorzorg vrijblijvend afgenomen. Wanneer het gemiddelde van 3 frequenties 35dB of meer bedraagt komt u in aanmerking voor een vergoeding voor uw hoortoestel. We bekijken dan ook of een doorverwijzing richting KNO-arts of audiologisch centrum noodzakelijk is. 

Heb je interesse in een gehoortest bij Coppes Hoorzorg? Maak dan een afspraak bij ons via telefoonnummer: 024-8445599 

Afspraak hoortest

Logo CZ zorgverzekeraar
Logo IZZ zorgverzekeraar
Logo IZA zorgverzekeraar
Logo VGZ zorgverzekeraar
Logo Menzis zorgverzekeraar
Logo ONVZ zorgverzekeraar