Logo zwemdoppen

Zwemmen met oordoppen

Bent u een zwemliefhebber of is uw kind het liefst de hele dag in het water? Voor een goede bescherming van het oor bieden we bij Coppes Hoorzorg de oplossing voor u en uw kind. Het gebruik van oordoppen tijdens het zwemmen zorgt er namelijk voor dat er geen water in het oor komt. Wanneer kinderen op jonge leeftijd buisjes geplaatst krijgen kan er na het zwemmen nog steeds een oorontsteking ontstaan door de open verbinding tot het middenoor via de buisjes. Daarom zijn zwemdoppen altijd aan te raden voor het kind, maar ook voor u als volwassene. 

Het aanmeten van zwemdoppen kan bij Coppes Hoorzorg verzorgt worden door middel van het maken van een afdruk van het oor. De kosten voor een paar eenvoudige zwemdoppen bedragen € 40,-.

Siliconen oordoppen voor het zwemmen

Heeft u gevoelige trommelvliezen of buisjes in het oor? Of bent u professioneel zwemmer of watersporter? Dan kunnen siliconen zwemdoppen de uitkomst bieden. Professionele siliconen oordoppen zijn speciaal voor het zwemmen of de watersport ontworpen, maar zijn daarnaast ook geschikt voor het douchen. Ze zijn gemaakt van zacht siliconen materiaal, en worden veelal geadviseerd aan volwassenen in verband met de groei van het oor. Aangemeten bij volwassenen gaan deze zwemdoppen soms tot wel 3 jaar mee. Het is daarnaast indien gewenst mogelijk om filters in de zwemdoppen te plaatsen voor een lichte beluchting van het oor.

Deze professionele zwemdoppen zijn verkrijgbaar vanaf € 109,- met een levertijd van ongeveer 2 weken. 

Zwemdoppen maken: hoe werkt dat?

Bij Coppes Hoorzorg inspecteren we na een korte kennismaking  en uitleg van wat we gaan doen allereerst het buitenoor en de gehoorgang. Dit gebeurt met een hand- of video-otoscoop.  Ziet het oor er gezond uit en is het maken van een afdruk mogelijk? Dan plaatst de audicien als eerst en watje halverwege de gehoorgang. Zit het watje op de juiste plek in de gehoorgang, dan wordt vervolgens het materiaal waaruit de uiteindelijke zwemdoppen ontstaan ook in de gehoorgang gezet tot aan het watje. Binnen enkele minuten hard het materiaal uit en ontstaat er een mal volledig naar de vorm van de gehoorgang. Dit model wordt in zijn volledigheid samen met het watje uit het oor verwijderd en bewerkt tot de uiteindelijke zwemdoppen. De zwemdoppen sluiten de gehoorgang volledig af waardoor water geen kans krijgt om naar binnen te lopen, echter kunt u nog altijd wel voldoende horen tijdens het dragen van deze zwemdoppen. 

En mocht het voorkomen dat u of uw kind tijdens het zwemmen een van de doppen verliest? Geen zorgen, de zwemdoppen van Coppes Hoorzorg blijven allemaal drijven en zijn gemakkelijk terug te vinden door de vaak felle kleuren. De professionele zwemdoppen zijn ook leverbaar in de kleur transparant. 

Blauwe zwemdoppen op maat gemaakt

Contact opnemen met Coppes Hoorzorg

De aangemeten zwemdoppen zijn (meestal) de volgende dag al klaar. Wilt u meer weten of wilt u zwemdoppen voor uzelf of uw kind laten aanmeten? Maak dan een afspraak via telefoonnummer: 024-8445599.

Een afspraak voor het maken van een set zwemdoppen neemt ongeveer een 20 minuten van uw tijd in beslag.

Waarom kiezen voor Coppes Hoorzorg?

lokale specialisten
lokale
specialisten
Zeer goede klantervaringen
Zeer goede
klantervaringen
Specialisten in hoorhulpmiddelen
Specialisten in
hoorhulpmiddelen
hetzelfde bekende gezicht
hetzelfde
bekende gezicht
snelle en fijne service
snelle en
fijne service

Zo ervaren onze klanten ons

Voor de beste gehoorverbetering ben je hier het op juiste adres.

Koos Janssen - uit Gennep

Nieuwste hoortoestellen

Omdat dit mijn eerste hoortoestel is had ik niet verwacht dat dit zulke goede resultaten zou opleveren.

Anonieme Phonak Marvel gebruiker - uit Milsbeek

Hoortoestellen met bluetooth

Dit is ouderwetse service!

Mevr. van Kempen - uit Gennep

Nieuwste hoortoestellen

Logo ONVZ zorgverzekeraar
Logo CZ zorgverzekeraar
Logo IZA zorgverzekeraar
Logo Menzis zorgverzekeraar
Logo IZZ zorgverzekeraar
Logo VGZ zorgverzekeraar