Logo zwemdoppen

Zwemmen met oordoppen

UPDATE 14-08-2023: WEGENS PERSONEELSGEBREK NEMEN WIJ OP DIT MOMENT HELAAS GEEN ZWEMDOPAFSPRAKEN MEER AAN.

Bent u een zwemliefhebber of is uw kind het liefst de hele dag in het water? Voor een goede bescherming van het oor bieden we bij Coppes Hoorzorg de oplossing voor u en uw kind. Het gebruik van oordoppen tijdens het zwemmen zorgt er namelijk voor dat er geen water in het oor komt. Wanneer kinderen op jonge leeftijd buisjes geplaatst krijgen kan er na het zwemmen nog steeds een oorontsteking ontstaan door de open verbinding tot het middenoor via de buisjes. Daarom zijn zwemdoppen altijd aan te raden voor het kind, maar ook voor u als volwassene. 

Het aanmeten van zwemdoppen kan bij Coppes Hoorzorg verzorgt worden door middel van het maken van een afdruk van het oor. De kosten voor een paar eenvoudige zwemdoppen bedragen € 45,-. Voor een enkele zwemdop is dit €22,50. 

Siliconen oordoppen voor het zwemmen

Heeft u gevoelige trommelvliezen of buisjes in het oor? Of bent u professioneel zwemmer of watersporter? Dan kunnen siliconen zwemdoppen de uitkomst bieden. Professionele siliconen oordoppen zijn speciaal voor het zwemmen of de watersport ontworpen, maar zijn daarnaast ook geschikt voor het douchen. Ze zijn gemaakt van zacht siliconen materiaal, en worden veelal geadviseerd aan volwassenen in verband met de groei van het oor. Aangemeten bij volwassenen gaan deze zwemdoppen soms tot wel 3 jaar mee. Het is daarnaast indien gewenst mogelijk om filters in de zwemdoppen te plaatsen voor een lichte beluchting van het oor.

Deze professionele zwemdoppen zijn verkrijgbaar vanaf € 145,- met een levertijd van ongeveer 2 tot 3 weken. 

Zwemdoppen maken: hoe werkt dat?

Bij Coppes Hoorzorg inspecteren we na een korte kennismaking  en uitleg van wat we gaan doen allereerst het buitenoor en de gehoorgang. Dit gebeurt met een hand- of video-otoscoop.  Ziet het oor er gezond uit en is het maken van een afdruk mogelijk? Dan plaatst de audicien als eerst en watje halverwege de gehoorgang. Zit het watje op de juiste plek in de gehoorgang, dan wordt vervolgens het materiaal waaruit de uiteindelijke zwemdoppen ontstaan ook in de gehoorgang gezet tot aan het watje. Binnen enkele minuten hard het materiaal uit en ontstaat er een mal volledig naar de vorm van de gehoorgang. Dit model wordt in zijn volledigheid samen met het watje uit het oor verwijderd en bewerkt tot de uiteindelijke zwemdoppen. De zwemdoppen sluiten de gehoorgang volledig af waardoor water geen kans krijgt om naar binnen te lopen, echter kunt u nog altijd wel voldoende horen tijdens het dragen van deze zwemdoppen. 

En mocht het voorkomen dat u of uw kind tijdens het zwemmen een van de doppen verliest? Geen zorgen, de zwemdoppen van Coppes Hoorzorg blijven allemaal drijven en zijn gemakkelijk terug te vinden door de vaak felle kleuren. De professionele zwemdoppen zijn ook leverbaar in de kleur transparant. 

Blauwe zwemdoppen op maat gemaakt

Contact opnemen met Coppes Hoorzorg

De aangemeten zwemdoppen zijn (meestal) de volgende dag al klaar. Wilt u meer weten of wilt u zwemdoppen voor uzelf of uw kind laten aanmeten? Maak dan een afspraak via telefoonnummer: 024-8445599.

Een afspraak voor het maken van een set zwemdoppen neemt ongeveer een 20 minuten van uw tijd in beslag.

Nr. 1 audicien uit de regio volgens Hoorwijzer.nl

Nr. 1 audicien uit de regio volgens Hoorwijzer.nl

Mediquest voert met regelmaat een onderzoek uit bij onze klanten. De resultaten van dit onderzoek worden getoond op Hoorwijzer.nl. Zoals wij onze klanten waarderen, waarderen onze klanten ons ook erg goed blijkt uit dit onderzoek. De vele positieve beoordelingen van onze klanten zetten Coppes Hoorzorg zelfs in de top 20 best beoordeelde audiciens van Nederland. Bekijk hier onze pagina: https://www.hoorwijzer.nl/

Uitstekende Google reviews

Uitstekende Google reviews

Onze klanten hebben zeer positieve reviews achtergelaten op een onafhankelijk medium als Google. Dat geeft Coppes Hoorzorg een prettig gevoel en wekt hopelijk vertrouwen bij onze nieuwe klanten. Coppes Hoorzorg zal haar uiterste best blijven doen om haar klanten te voorzien van de best mogelijke service en hoorzorg.

Persoonlijke service en aandacht

Persoonlijke service en aandacht

Een hoortoestel aanschaffen is maatwerk. Onze audiciens zorgen samen met u voor de juiste keuze van een hooroplossing. Tijdens het doorlopen van een vrijblijvende proefperiode zult u moeten wennen aan alle geluiden die u niet meer hebt gehoord. Onze audiciens nemen uitgebreid de tijd om u zo goed mogelijk te begeleiden tijdens deze proefperiode.

Al meer dan 10 jaar de meest ervaren audicien

Al meer dan 10 jaar de meest ervaren audicien

Coppes Hoorzorg is opgericht in september 2012 en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste audicien in de regio. De StAr gediplomeerde audiciens van Coppes Hoorzorg hebben allen jarenlange ervaring in de hoorbrance en volgen jaarlijkse vele trainingen om deze kennis op pijl te houden.

Specialist in innovatieve hoortechnieken

Specialist in innovatieve hoortechnieken

Wij werken enkel met de beste merken uit de branche. Onze audiciens zijn specialist op het gebied van de nieuwste hoortechnieken. Deze premium hoortoestellen leveren het beste spraakverstaan en meest comfortabele geluid in iedere luistersituatie. Onze audiciens volgen voortdurend bijscholing om u als klant de beste mogelijke hoortoestel afstelling te kunnen garanderen.

Altijd een kosteloze en vrijblijvende proefperiode

Altijd een kosteloze en vrijblijvende proefperiode

Een proefperiode met hoortoestellen is altijd vrijblijvend te doorlopen bij Coppes Hoorzorg. Zo kunt u ervaren wat een hoortoestel voor u kan betekenen. Tijdens zo’n proefperiode zullen onze ervaren audiciens u uitgebreid begeleiden en zorgen voor de meest optimale spraakverstaanbaarheid in iedere luisteromgeving.

Zo ervaren onze klanten ons

Ik hoor nu veel beter en met de Widex TV-dex kan ik de TV goed volgen. Ik ben enorm tevreden, jammer dat ik dit niet eerder geweten hebt.

Bernard Frieling - uit Ooij

TV hulpmiddelen voor slechthorendheid

Ik ben uitermate tevreden over mijn gehoorbescherming. Dankzij jullie goede gehoorbescherming kan voor mij het festivalseizoen beginnen!

Fabian Mol - uit Groesbeek

Otoplastieken

Ik ben zeer tevreden over de service en de deskundige begeleiding

Dhr. Roosenboom - uit Gennep

Nieuwste hoortoestellen

Op zoek naar zwemdoppen?

Logo IZA zorgverzekeraar
Logo VGZ zorgverzekeraar
Logo CZ zorgverzekeraar
Logo ONVZ zorgverzekeraar
Logo IZZ zorgverzekeraar
Logo Menzis zorgverzekeraar