Logo slechthorendheid

Op zoek naar het juiste hoortoestel? Er zijn veel verschillende soorten hoortoestellen verkrijgbaar. Er bestaan vele fabrikanten van hoorapparaten en ze zijn er in verschillende maten en kleuren. Bij Coppes Hoorzorg combineren we persoonlijke aandacht met de meest actuele kennis op het gebied van hoortoestellen. Onderstaand zetten we de diverse mogelijkheden op een rij.

Soorten hoortoestellen

Grofweg zijn er drie verschillende typen gehoorapparaten waar onderscheid tussen gemaakt kan worden. Ieder type hoorapparaat geeft een bepaalde hoeveelheid versterking en is qua vormgeving weer anders. De grootte van de gehoorgang, hoeveelheid oorsmeer die iemand aanmaakt en mate van slechthorendheid bepaald welk hoorapparaat het beste bij iemand past. Hieronder worden de 3 soorten hoortoestellen verder beschreven.

Hoortoestellen van klein naar groot Widex

LIHO hoortoestellen

Deze variant hoortoestel is vandaag de dag het meest populair. Ruim 85% van de hoortoestelgebruikers draagt dit type hoorapparaat. Het LIHO (Luidspreker In Het Oor) hoortoestel beschikt over een goede geluidskwaliteit. Geluid klinkt helderder en natuurlijk door de plaatsing van de luidspreker in de gehoorgang. Het hoortoestel zelf wordt gedragen achter het oor. De microfoons bevinden zich in de behuizing van het hoorapparaat en ontvangen het geluid. Dit geluid komt vervolgens versterkt in de gehoorgang terecht door de luidspreker. Aan deze deze luidspreker wordt een klein op maat gemaakt oorstukje geplaatst of een siliconen dome. Dit is voor de houvast in de oorschelp, maar ook voor een goede geluidsoverdracht.

LIHO hoortoestellen hebben verschillende maten, vormen en kleuren. Dit verschilt per fabrikant van hoortoestellen. Doordat het LIHO hoortoestel vaak mooi achter het oor valt is het een cosmetisch aantrekkelijke oplossing. Dit type hoorapparaat biedt ook voor de meeste gevallen van gehoorverlies de oplossing. Deze LIHO hoortoestellen zijn ook verkrijgbaar in een oplaadbare variant. Lees hier verder over oplaadbare hoortoestellen. Deze ontwikkeling gaat razendsnel en is hard op weg om de batterijen versies van hoortoestellen te vervangen. Een draadloze verbinding met mobiele telefoon of TV middels bluetooth behoort vandaag de dag ook tot de mogelijkheden.

Verschillende kleuren hoortoestellen

AHO hoortoestellen

Het AHO hoortoestel wordt achter het oor geplaatst en is zeer geschikt voor grotere gehoorverliezen. Het zijn de meeste bekende hoorapparaten. De microfoons zijn de ontvangers van het geluid welke in de behuizing zijn gebouwd. De luidspreker zorgt voor de overdracht van het geluid naar het op maat gemaakte oorstukje of open slang met dome. Dit oorstukje of dome zit in de oorschelp en gehoorgang waardoor het verstrekte geluid wordt doorgegeven aan het trommelvlies.

AHO hoortoestellen hebben verschillende maten en vormen. Dit verschilt per fabrikant van hoortoestellen. De grootte van een hoorapparaat zegt vaak iets over de hoeveelheid versterking die hij kan leveren. Iemand met een groter gehoorverlies zal dan ook vaak een groter hoortoestel dragen. Gelukkig zijn de nieuwste hoortoestellen steeds kleiner verkrijgbaar en vallen ze daardoor veel minder op. AHO hoortoestellen zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar in een oplaadbare versie zodat het wisselen van hoortoestelbatterijen overbodig is geworden. Een draadloze verbinding met mobiele telefoon of TV middels bluetooth behoort vandaag de dag ook tot de mogelijkheden.

Paar Phonak Audeo Life waterdichte hoortoestellen

CIC, IHO of IIC hoortoestellen

Een IHO (In Het Oor) hoortoestel is zeer klein en daardoor onopvallend. In veel gevallen is dit type hoortoestel zelfs volledig onzichtbaar. Het IHO hoortoestel biedt vaak de meest cosmetisch aantrekkelijke hooroplossing, omdat alle onderdelen in het maatschaaltje zitten welke perfect in de gehoorgang past. Dit model hoortoestel is echter niet geschikt voor grote gehoorverliezen of smalle gehoorgangen. Voor personen die veel oorsmeer aanmaken is deze oplossing ook minder geschikt. Moderne laboratoria en innovatieve materialen zorgen wel voor steeds meer mogelijkheden. Deze hoorapparaten hebben vaak een nylon trekkoordje gemakkelijk uit het oor te halen.

Onzichtbaar hoortoestel in het oor

Wenst u een hoortoestel vrijblijvend uit te proberen of is er interesse in een gehoortest bij Coppes Hoorzorg? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op: 024-8445599.

Waarom kiezen voor Coppes Hoorzorg?

lokale specialisten
lokale
specialisten
Zeer goede klantervaringen
Zeer goede
klantervaringen
Specialisten in hoorhulpmiddelen
Specialisten in
hoorhulpmiddelen
hetzelfde bekende gezicht
hetzelfde
bekende gezicht
snelle en fijne service
snelle en
fijne service

Zo ervaren onze klanten ons

Ik hoor nu weer stereo. Geweldig!

Mevr. Claassen - uit Milsbeek

Slechthorendheid

Omdat dit mijn eerste hoortoestel is had ik niet verwacht dat dit zulke goede resultaten zou opleveren.

Anonieme Phonak Marvel gebruiker - uit Milsbeek

Hoortoestellen met bluetooth

En het aanmeten van de hoorapparaatjes is heel vakkundig

Mevr. Hendriks - uit Nijmegen

Slechthorendheid

De juiste hooroplossing én een goed gevoel?

Logo ONVZ zorgverzekeraar
Logo CZ zorgverzekeraar
Logo IZA zorgverzekeraar
Logo Menzis zorgverzekeraar
Logo IZZ zorgverzekeraar
Logo VGZ zorgverzekeraar