logo wek- en waarschuwing

Op zoek naar een wek- en waarschuwingssysteem?

Het wek- en waarschuwingssysteem is speciaal gemaakt voor personen met (beginnend) gehoorverlies. Het missen van een deurbel, telefoon, wekker of rookmelder komt hierdoor niet meer voor. Het dragen van een hoortoestel lost namelijk niet altijd direct problemen op. Daarnaast wordt een hoortoestel 's nachts vaak niet gedragen. Dit om het simpele feit dat er anders drukplekken kunnen ontstaan in- en/of achter het oor. Hierdoor zijn de wekker of het rookalarm vaak niet te horen.

Hoe werkt een wek- en waarschuwingssysteem?

Een wek- en waarschuwingssysteem is een hulpmiddel voor slechthorenden. Als u moeite heeft om de deurbel, telefoon of rookmelder te horen kan een wek- en waarschuwingssysteem u daarbij helpen. Het basissysteem bestaat uit slimme zenders: een deurbelzender, telefoonzender, een rookmelder en eventueel een babyfoon. Daarnaast is de ontvanger de wekker samen met óf een flitslamp óf een pager. 

  • De flits ontvanger: deze kunt u overal in huis plaatsen door deze aan te sluiten op een stopcontact via de meegeleverde netadapter. De flits De flits ontvanger bevat lampjes die aangeven of de telefoon gaat, de rookmelder afgaat of er iemand voor de deur staat.
  • De trilontvanger ofwel pager: dit compacte systeem kunt u door de dag heen meedragen in uw kleding. Een sterk trilsignaal wordt hier vervolgens als waarschuwing doorgegeven. Aan de lampjes op de ontvanger kunt u zien welke gebeurtenis er gemeld wordt. 
Overzicht wek- en waarschuwingssysteem in huis

Rookmelder voor slechthorenden

Sinds 1 juli 2022 is een rookmelder op iedere verdieping van uw huis verplicht. Een rookmelder gaat piepen zodra de melder in contact komt met rook. U krijgt zo een waarschuwing bij rook of brand. Een rookmelder zou levensreddend kunnen zijn in geval van rook of brand mits hoorbaar natuurlijk. Rookmelders geven vaak een hoogfrequent signaal af in geval van rook of brand. Veel ouderen, maar ook beginnend slechthorenden horen dit soort signalen niet of minder goed doordat bij hen als eerste de hoge frequenties van hun gehoor verloren gaan. Een hoortoestel biedt in dit geval dan ook geen oplossing omdat ’s nachts hoortoestellen niet gedragen worden.

Rookmelder Visit

Wekker voor slechthorenden

De wekker maakt deel uit van het basispakket wek- en waarschuwingssysteem. Deze wekker maakt u wakker met een luid alarm, knipperende lichten en trillingen van het trilkussen wanneer het tijd is om op te staan. Hij zal u ook wekken als de deurbel of de telefoon gaat, als de baby aandacht nodig heeft of als de rookmelder afgaat. U hebt zelf de keuze welke weksystemen u wilt gaan gebruiken, bijvoorbeeld is ook enkel de trilschijf te gebruiken. Het geluid en de flits kunt u zelf uitschakelen op de wekker.

Visit wekker

Vergoeding Wek- en waarschuwingssysteem

Coppes Hoorzorg te Groesbeek kan u helpen met de keuze voor een wek- en waarschuwingssysteem. Afhankelijk van uw gehoorverlies en zorgverzekeraar komt u een aanmerking voor een vaak volledige vergoeding vanuit de basisverzekering. Dit is inclusief de installatie aan huis door een gecertificeerd installateur. Heeft u interesse in een wek- en waarschuwingssysteem of wenst u meer informatie neem dan contact met ons op via 024-8445599.

Visit wekker en rookmelder en kaars

Waarom kiezen voor Coppes Hoorzorg?

lokale specialisten
lokale
specialisten
Zeer goede klantervaringen
Zeer goede
klantervaringen
Specialisten in hoorhulpmiddelen
Specialisten in
hoorhulpmiddelen
hetzelfde bekende gezicht
hetzelfde
bekende gezicht
snelle en fijne service
snelle en
fijne service

Zo ervaren onze klanten ons

Het is een hele ervaring geweest voor mij de afgelopen 2 maanden

Dhr. van Haren - uit Gennep

Nieuwste hoortoestellen

Ik ben zeer tevreden over de service en de deskundige begeleiding

Dhr. Roosenboom - uit Gennep

Nieuwste hoortoestellen

Coppes: Kwaliteit en Klantgericht. "wat een verademing; duidelijke uitleg, een eerlijk. Ik kan iedereen deze zaak aanraden!"

Robert Nas - uit Groesbeek

Hoortoestellen met bluetooth

)

Kunnen wij u helpen met een wek- en waarschuwingssysteem?

Logo ONVZ zorgverzekeraar
Logo CZ zorgverzekeraar
Logo IZA zorgverzekeraar
Logo Menzis zorgverzekeraar
Logo IZZ zorgverzekeraar
Logo VGZ zorgverzekeraar