logo wek- en waarschuwing

Op zoek naar een wek- en waarschuwingssysteem?

Het wek- en waarschuwingssysteem is speciaal gemaakt voor personen met (beginnend) gehoorverlies. Het missen van een deurbel, telefoon, wekker of rookmelder komt hierdoor niet meer voor. Het dragen van een hoortoestel lost namelijk niet altijd direct problemen op. Daarnaast wordt een hoortoestel 's nachts vaak niet gedragen. Dit om het simpele feit dat er anders drukplekken kunnen ontstaan in- en/of achter het oor. Hierdoor zijn de wekker of het rookalarm vaak niet te horen.

Hoe werkt een wek- en waarschuwingssysteem?

Een wek- en waarschuwingssysteem is een hulpmiddel voor slechthorenden. Als u moeite heeft om de deurbel, telefoon of rookmelder te horen kan een wek- en waarschuwingssysteem u daarbij helpen. Het basissysteem bestaat uit slimme zenders: een deurbelzender, telefoonzender, een rookmelder en eventueel een babyfoon. Daarnaast is de ontvanger de wekker samen met óf een flitslamp óf een pager. 

  • De flits ontvanger: deze kunt u overal in huis plaatsen door deze aan te sluiten op een stopcontact via de meegeleverde netadapter. De flits De flits ontvanger bevat lampjes die aangeven of de telefoon gaat, de rookmelder afgaat of er iemand voor de deur staat.
  • De trilontvanger ofwel pager: dit compacte systeem kunt u door de dag heen meedragen in uw kleding. Een sterk trilsignaal wordt hier vervolgens als waarschuwing doorgegeven. Aan de lampjes op de ontvanger kunt u zien welke gebeurtenis er gemeld wordt. 
Overzicht wek- en waarschuwingssysteem in huis

Rookmelder voor slechthorenden

Sinds 1 juli 2022 is een rookmelder op iedere verdieping van uw huis verplicht. Een rookmelder gaat piepen zodra de melder in contact komt met rook. U krijgt zo een waarschuwing bij rook of brand. Een rookmelder zou levensreddend kunnen zijn in geval van rook of brand mits hoorbaar natuurlijk. Rookmelders geven vaak een hoogfrequent signaal af in geval van rook of brand. Veel ouderen, maar ook beginnend slechthorenden horen dit soort signalen niet of minder goed doordat bij hen als eerste de hoge frequenties van hun gehoor verloren gaan. Een hoortoestel biedt in dit geval dan ook geen oplossing omdat ’s nachts hoortoestellen niet gedragen worden.

Rookmelder Visit

Wekker voor slechthorenden

De wekker maakt deel uit van het basispakket wek- en waarschuwingssysteem. Deze wekker maakt u wakker met een luid alarm, knipperende lichten en trillingen van het trilkussen wanneer het tijd is om op te staan. Hij zal u ook wekken als de deurbel of de telefoon gaat, als de baby aandacht nodig heeft of als de rookmelder afgaat. U hebt zelf de keuze welke weksystemen u wilt gaan gebruiken, bijvoorbeeld is ook enkel de trilschijf te gebruiken. Het geluid en de flits kunt u zelf uitschakelen op de wekker.

Visit wekker

Vergoeding Wek- en waarschuwingssysteem

Coppes Hoorzorg te Groesbeek kan u helpen met de keuze voor een wek- en waarschuwingssysteem. Afhankelijk van uw gehoorverlies en zorgverzekeraar komt u een aanmerking voor een vaak volledige vergoeding vanuit de basisverzekering. Dit is inclusief de installatie aan huis door een gecertificeerd installateur. Heeft u interesse in een wek- en waarschuwingssysteem of wenst u meer informatie neem dan contact met ons op via 024-8445599.

Visit wekker en rookmelder en kaars
Nr. 1 audicien uit de regio volgens Hoorwijzer.nl

Nr. 1 audicien uit de regio volgens Hoorwijzer.nl

Mediquest voert met regelmaat een onderzoek uit bij onze klanten. De resultaten van dit onderzoek worden getoond op Hoorwijzer.nl. Zoals wij onze klanten waarderen, waarderen onze klanten ons ook erg goed blijkt uit dit onderzoek. De vele positieve beoordelingen van onze klanten zetten Coppes Hoorzorg zelfs in de top 20 best beoordeelde audiciens van Nederland. Bekijk hier onze pagina: https://www.hoorwijzer.nl/

Uitstekende Google reviews

Uitstekende Google reviews

Onze klanten hebben zeer positieve reviews achtergelaten op een onafhankelijk medium als Google. Dat geeft Coppes Hoorzorg een prettig gevoel en wekt hopelijk vertrouwen bij onze nieuwe klanten. Coppes Hoorzorg zal haar uiterste best blijven doen om haar klanten te voorzien van de best mogelijke service en hoorzorg.

Persoonlijke service en aandacht

Persoonlijke service en aandacht

Een hoortoestel aanschaffen is maatwerk. Onze audiciens zorgen samen met u voor de juiste keuze van een hooroplossing. Tijdens het doorlopen van een vrijblijvende proefperiode zult u moeten wennen aan alle geluiden die u niet meer hebt gehoord. Onze audiciens nemen uitgebreid de tijd om u zo goed mogelijk te begeleiden tijdens deze proefperiode.

Al meer dan 10 jaar de meest ervaren audicien

Al meer dan 10 jaar de meest ervaren audicien

Coppes Hoorzorg is opgericht in september 2012 en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste audicien in de regio. De StAr gediplomeerde audiciens van Coppes Hoorzorg hebben allen jarenlange ervaring in de hoorbrance en volgen jaarlijkse vele trainingen om deze kennis op pijl te houden.

Specialist in innovatieve hoortechnieken

Specialist in innovatieve hoortechnieken

Wij werken enkel met de beste merken uit de branche. Onze audiciens zijn specialist op het gebied van de nieuwste hoortechnieken. Deze premium hoortoestellen leveren het beste spraakverstaan en meest comfortabele geluid in iedere luistersituatie. Onze audiciens volgen voortdurend bijscholing om u als klant de beste mogelijke hoortoestel afstelling te kunnen garanderen.

Altijd een kosteloze en vrijblijvende proefperiode

Altijd een kosteloze en vrijblijvende proefperiode

Een proefperiode met hoortoestellen is altijd vrijblijvend te doorlopen bij Coppes Hoorzorg. Zo kunt u ervaren wat een hoortoestel voor u kan betekenen. Tijdens zo’n proefperiode zullen onze ervaren audiciens u uitgebreid begeleiden en zorgen voor de meest optimale spraakverstaanbaarheid in iedere luisteromgeving.

Zo ervaren onze klanten ons

Ik ben uitermate tevreden over mijn gehoorbescherming. Dankzij jullie goede gehoorbescherming kan voor mij het festivalseizoen beginnen!

Fabian Mol - uit Groesbeek

Otoplastieken

Coppes Hoorzorg heeft zorgvuldig en mijn hoortoestellen aangemeten en correct afgesteld.

Mevrouw Krebbers - uit Groesbeek

Nieuwste hoortoestellen

Omdat dit mijn eerste hoortoestel is had ik niet verwacht dat dit zulke goede resultaten zou opleveren.

Anonieme Phonak Marvel gebruiker - uit Milsbeek

Hoortoestellen met bluetooth

Kunnen wij u helpen met een wek- en waarschuwingssysteem?

Logo Menzis zorgverzekeraar
Logo IZA zorgverzekeraar
Logo VGZ zorgverzekeraar
Logo ONVZ zorgverzekeraar
Logo IZZ zorgverzekeraar
Logo CZ zorgverzekeraar