Phonak of Unitron hoortoestellen aan mobiele telefoon koppelen

1. Ga naar het instellingen menu op uw mobiele telefoon om de functie Bluetooth® aan te zetten en apparaten met Bluetooth te zoeken.

2. Zet de hoortoestellen uit en aan. Voor een batterij hoortoestel doet u de batterijklep open en dicht. Voor een oplaadbaar toestel houdt u de volumeknop onderkant 3 seconden in, het toestel gaat dan uit en dan zet u hem weer aan door de volumeknop onderkant weer 3 seconden in te houden. De hoortoestellen staan dan 3 minuten in de koppelmodus.

3. Uw mobiele telefoon toont een lijst van apparaten met Bluetooth. Kies uw hoortoestel uit de lijst om beide hoortoestellen in één keer te koppelen. Zodra uw telefoon en hoortoestellen gekoppeld zijn, hoort u een melodietje. U hoeft de koppelingsprocedure met elke mobiele telefoon slechts eenmalig uit te voeren.

Raadpleeg de handleiding van uw telefoon voor het koppelen van apparaten met Bluetooth aan uw telefoon.

Extra handeling bij de meeste Iphones:

Tik in Instellingen  op 'Toegankelijkheid' > 'Aanraken' > 'Audiopad gesprekken' en kies een headset(of bluetooth headset)


Verbinden met uw mobiele telefoon

Als uw hoortoestellen en uw telefoon gekoppeld zijn, zullen deze automatisch worden verbonden zodra de hoortoestellen en uw telefoon zijn ingeschakeld en binnen bereik van elkaar zijn. Dit kan twee minuten duren. De verbinding blijft in stand zolang de telefoon aanstaat en zich binnen een straal van 10 m, (in huis kan dit minder zijn door de muren)van uw telefoon bevindt. Om een telefoongesprek via uw hoortoestellen om te zetten naar de speaker van de telefoon, kiest u de geluidsbron die u wenst, op uw telefoon. Als u niet weet hoe u dit moet doen, dient u de handleiding van uw mobiele telefoon te raadplegen.

Telefoongesprekken met een mobiele telefoon

Uw hoortoestellen kunnen direct communiceren met uw voor Bluetooth geschikte telefoon. Als u gekoppeld en verbonden bent met een telefoon, hoort u de stem van degene die belt rechtstreeks in uw hoortoestellen. Uw stem wordt opgevangen door de microfoon van uw hoortoestellen. De mobiele telefoon hoeft u niet in de buurt van uw mond te houden, want uw stem wordt via uw hoortoestel aan de telefoon doorgegeven.

Uw mobiele telefoon gebruiken met uw hoortoestellen

Telefoongesprekken voeren Start een gesprek met uw telefoon zoals u normaal zou doen. U hoort het geluid van de televisie rechtstreeks in uw hoortoestellen. Uw stem wordt opgevangen door de microfoon van uw hoortoestellen. Een telefoongesprek aannemen Wanneer u wordt gebeld, hoort u een signaal via uw hoortoestellen. De oproep kan worden geaccepteerd door korter dan 2 seconden op het onderste of bovenste deel van de knop (op een van beide hoortoestellen) te drukken. Start anders een gesprek op uw telefoon, zoals u normaal zou doen.

Een telefoongesprek beëindigen

Beëindig het gesprek door langer dan 2 seconden op het bovenste of onderste deel van de knop (op een van beide hoortoestellen) te drukken. Beëindig anders het gesprek op uw telefoon, zoals u normaal zou doen. Een telefoongesprek weigeren U kunt een oproep weigeren door langer dan 2 seconden op het onderste of bovenste deel van de knop (op een van beide hoortoestellen) te drukken. Weiger anders de oproep op uw telefoon, zoals u normaal zou doen.

Het aanpassen van de volumebalans tussen mobiele telefoongesprekken en de omgeving waarin u zich bevindt

Tijdens een gesprek met een gekoppelde mobiele telefoon: • Druk op het bovenste deel van de knop van een hoortoestel om het gespreksvolume te verhogen en het omgevingsvolume te verlagen • Druk op het onderste deel van de knop van een hoortoestel om het gespreksvolume te verlagen en het omgevingsvolume te verhogen

Logo IZA zorgverzekeraar
Logo Menzis zorgverzekeraar
Logo ONVZ zorgverzekeraar
Logo CZ zorgverzekeraar
Logo IZZ zorgverzekeraar
Logo VGZ zorgverzekeraar