logo oorkappen

Gehoorbescherming op basisscholen

Op de basisschool zijn klassen vaak overvol. Te veel en harde geluiden kunnen bij kinderen belemmerend werken in hun prestaties op school. Overprikkeling is een veelvoorkomende reactie, waardoor ze de concentratie verliezen. Gehoorbescherming of het gebruik van oorkappen voor kinderen neemt op basisscholen toe, zodat zij zich beter kunnen concentreren met bijvoorbeeld lezen of schrijven. 

Oorkappen baby

Bij baby’s en jonge kinderen is het gehoor zeer gevoelig en staat volop in ontwikkeling. Het is daarom extra van belang om aandacht te besteden aan het gebruik van oorkappen. Voornamelijk wanneer u baby’s of kinderen meeneemt naar een omgeving met hard lawaai of waar het geluidsvolume hoog staat. Denk hierbij aan evenementen als de kermis, carnaval en sportevenementen. De oorkappen voor baby’s kunnen vanaf 3 maanden gedragen worden. Ze beschikken over een zachte elastische hoofdband welke eenvoudig op de juiste maat af te stellen is. De oorkappen zijn in het blauw, roze of zwart leverbaar. Voorkom gehoorschade bij uw baby of kind en gebruik gehoorbeschermers. Kom langs in een van onze winkels voor advies!

Oorkappen kind

Het gebruik van oorkappen is voor kinderen vanaf 3 jaar geen overbodige luxe. De oorkappen zijn verstandig om te gebruiken tegen hard en schadelijk geluid, maar bieden daarnaast ook uitkomst voor kinderen met concentratieproblemen. Denk hierbij ook aan kinderen met een vorm van ADHD, ADD of autisme. De oorkappen zorgen voor een vermindering van prikkels, waardoor de oren afgesloten worden van de buitenwereld. Kinder oorkappen hebben we bij Coppes Hoorzorg altijd op voorraad en zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. 

Oorkappen bij kinderen

Oordopjes kind

Naast oorkappen voor kinderen zijn er ook universele oordopjes verkrijgbaar die zorgen voor discretere gehoorbescherming van oorkappen. De oordopjes zijn zachte siliconen oorplugjes en een stuk kleiner dan oorkappen, waardoor ze speciaal voor kinderoortjes bruikbaar zijn. Deze oordopjes voor kinderen bieden een perfecte bescherming in omgevingen met geluidsoverlast. Het enige nadeel is dat de kans op verlies een stuk groter ligt dan bij oorkappen. 

De universele oordopjes voor kinderen zijn verkrijgbaar vanaf € 14,95 per paar. 

Oordopjes kinderen

Zwemdoppen kind

De oren van uw kind verdienen een goede bescherming. Vooral op jonge leeftijd is het van belang om gehoorschade bij uw kind te voorkomen. Heeft uw kind buisjes in het oor? Dan kan er na het zwemmen alsnog een oorontsteking ontstaan omdat zwemwater ondanks chloor toch nog bacteriën bevat. Het gebruiken van zwemdoppen kan deze ontsteking voorkomen.

Het maken van zwemdoppen

Hoe gaan we te werk? Allereerst inspecteert de audicien de gehoorgang van uw kind waarna er afdrukken gemaakt worden van de gehoorgang. Dit gebeurt met een speciaal materiaal dat binnen enkele minuten uithardt in de gehoorgang. Het model van deze afdrukken wordt bewerkt tot de uiteindelijke zwemdopjes van uw kind. De zwemdoppen sluiten de gehele gehoorgang van het uw kind af zonder dat het ten koste gaat van het gehoor. Uw kind kan dus zonder probleem de lesinstructeur volgen. Water krijgt  geen kans om naar binnen te druppelen en daarnaast blijven de zwemdoppen drijven indien ze uit het oor komen. Ze zijn dus gemakkelijk terug te vinden.  

De aangemeten zwemdoppen voor uw kind zijn vaak dezelfde dag al klaar. Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Neem contact op via ons contactformulier of bel ons op: 024-8445599.

Waarom kiezen voor Coppes Hoorzorg?

lokale specialisten
lokale
specialisten
Zeer goede klantervaringen
Zeer goede
klantervaringen
Specialisten in hoorhulpmiddelen
Specialisten in
hoorhulpmiddelen
hetzelfde bekende gezicht
hetzelfde
bekende gezicht
snelle en fijne service
snelle en
fijne service

Zo ervaren onze klanten ons

Ik kan en ik wil ze niet meer missen.

Mevr. Termeer - uit Molenhoek

Nieuwste hoortoestellen

Je krijgt een goede uitleg over hoe het met je gehoor gesteld is en hoe alles werkt; je weet vanaf het begin hoe alles verder gaat verlopen.

Ellie Geurts - uit Nijmegen

Kleine onzichtbare hoortoestellen

Ik ben uitermate tevreden over mijn gehoorbescherming. Dankzij jullie goede gehoorbescherming kan voor mij het festivalseizoen beginnen!

Fabian Mol - uit Groesbeek

Otoplastieken

Logo ONVZ zorgverzekeraar
Logo CZ zorgverzekeraar
Logo IZA zorgverzekeraar
Logo Menzis zorgverzekeraar
Logo IZZ zorgverzekeraar
Logo VGZ zorgverzekeraar