Logo slechthorendheid man

Slechthorend: Hoe komt dat?

Nederland kent 1,6 miljoen slechthorenden. Slechthorendheid komt in iedere leeftijdsklasse voor, zowel ouderen als kinderen kunnen last hebben van hoorproblemen. Slechthorendheid kan zich ontwikkelen door problemen met het midden- of binnenoor. Door diverse manieren kan slechthorendheid tot stand komen. 

Bij Coppes Hoorzorg Groesbeek kunnen wij je slechthorendheid vaststellen in onze winkel middels een uitgebreide professionele hoortest. Als indicatie kunt u ook een snelle online hoortest afnemen op onze website. Interesse in een afspraak in onze winkel? Maak een vrijblijvende afspraak met onze ervaren audiciens via ons contactformulier of bel ons op 024-8445599.

Hoorproblemen bij slechthorendheid

Allereerst is slecht horen een veelvoorkomende klacht bij mensen die ouder worden. Gedurende ons leven zijn de trilharen in ons slakkenhuis onderhevig aan slijtage. Bij de meesten onder ons kan dit vanaf ons 70ste een probleem gaan vormen. 

Daarnaast kan slechthorendheid een erfelijke aandoening zijn of aangeboren. Van alle hoorproblemen die bij kinderen ontdekt worden betreft meer dan de helft een erfelijke oorzaak. Gehoorverlies kan erfelijk zijn zonder dat slechthorendheid in de familie voorkomt.

Slechthorendheid kan ten slotte ontstaan door een te grote of langdurige blootstelling aan lawaai. Hierbij ontstaan vaak klachten zoals tinnitus. Tinnitus is ook wel een andere benaming voor oorsuizen. Tinnitus beschrijft de waarneming van piepjes, bromgeluiden of ander geluid in het hoofd zonder dat een externe geluidsbron aanwezig is. Ook door oorontstekingen, gehoor trauma's of bepaalde ziekten kan slechthorendheid ontstaan.

Gehoorverlies verloopt meestal geleidelijk en ongemerkt. Het gemiddelde aantal jaar voordat mensen aan de bel trekken bij een audicien is 7 jaar. Vanuit onderzoek blijkt dat de hersenfuncties achteruit gaan wanneer u hier niets aan doet. Hoe sneller u uw gehoorproblemen laat onderzoeken, hoe beter wij kunnen zorgen voor een goede oplossing! 

Oor met hand

Heeft u moeite met het horen van zachte geluiden? Of merkt u dat u mensen niet goed kan verstaan als er achtergrondmuziek of geroezemoes aanwezig is, zoals in een restaurant of op een feestje? Het kan zijn dat de beginnende symptomen van gehoorverlies dan een rol gaan spelen.

Vermoeidheid is daarnaast een veelgehoorde klacht. Het slecht kunnen horen of volgen van gesprekken kost energie. Slechthorenden moeten zich veel meer inspannen, waardoor vermoeidheid in de avond kan optreden. Minder sociale betrokkenheid door slechthorendheid kan zich ook uiten in onzekerheid.

Bij Coppes Hoorzorg kun je een gehoortest laten afnemen om te onderzoeken of je inderdaad slechthorend bent. Coppes Hoorzorg kan je alles vertellen over de mogelijke oorzaken van slechthorendheid.

Maak een afspraak om meer te weten te komen over onze hoortoestellen, ofwel gehoorapparaten, via ons contactformulier of via telefoonnummer: 024-8445599.

Kind praat in oor vanwege slecht verstaan
Nr. 1 audicien uit de regio volgens Hoorwijzer.nl

Nr. 1 audicien uit de regio volgens Hoorwijzer.nl

Mediquest voert met regelmaat een onderzoek uit bij onze klanten. De resultaten van dit onderzoek worden getoond op Hoorwijzer.nl. Zoals wij onze klanten waarderen, waarderen onze klanten ons ook erg goed blijkt uit dit onderzoek. De vele positieve beoordelingen van onze klanten zetten Coppes Hoorzorg zelfs in de top 20 best beoordeelde audiciens van Nederland. Bekijk hier onze pagina: https://www.hoorwijzer.nl/

Uitstekende Google reviews

Uitstekende Google reviews

Onze klanten hebben zeer positieve reviews achtergelaten op een onafhankelijk medium als Google. Dat geeft Coppes Hoorzorg een prettig gevoel en wekt hopelijk vertrouwen bij onze nieuwe klanten. Coppes Hoorzorg zal haar uiterste best blijven doen om haar klanten te voorzien van de best mogelijke service en hoorzorg.

Persoonlijke service en aandacht

Persoonlijke service en aandacht

Een hoortoestel aanschaffen is maatwerk. Onze audiciens zorgen samen met u voor de juiste keuze van een hooroplossing. Tijdens het doorlopen van een vrijblijvende proefperiode zult u moeten wennen aan alle geluiden die u niet meer hebt gehoord. Onze audiciens nemen uitgebreid de tijd om u zo goed mogelijk te begeleiden tijdens deze proefperiode.

Al meer dan 10 jaar de meest ervaren audicien

Al meer dan 10 jaar de meest ervaren audicien

Coppes Hoorzorg is opgericht in september 2012 en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste audicien in de regio. De StAr gediplomeerde audiciens van Coppes Hoorzorg hebben allen jarenlange ervaring in de hoorbrance en volgen jaarlijkse vele trainingen om deze kennis op pijl te houden.

Specialist in innovatieve hoortechnieken

Specialist in innovatieve hoortechnieken

Wij werken enkel met de beste merken uit de branche. Onze audiciens zijn specialist op het gebied van de nieuwste hoortechnieken. Deze premium hoortoestellen leveren het beste spraakverstaan en meest comfortabele geluid in iedere luistersituatie. Onze audiciens volgen voortdurend bijscholing om u als klant de beste mogelijke hoortoestel afstelling te kunnen garanderen.

Altijd een kosteloze en vrijblijvende proefperiode

Altijd een kosteloze en vrijblijvende proefperiode

Een proefperiode met hoortoestellen is altijd vrijblijvend te doorlopen bij Coppes Hoorzorg. Zo kunt u ervaren wat een hoortoestel voor u kan betekenen. Tijdens zo’n proefperiode zullen onze ervaren audiciens u uitgebreid begeleiden en zorgen voor de meest optimale spraakverstaanbaarheid in iedere luisteromgeving.

Zo ervaren onze klanten ons

Coppes Hoorzorg uit Groesbeek, heeft alles maar dan ook echt alles gedaan om het goede apparaatje bij mij te vinden.

Nelly Kusters - uit Groesbeek

Hoortoestellen met tinnitusmaskeerder

Een dikke 10 voor service, kwaliteit en uitleg

Gerda Thijssen - uit Groesbeek

Nieuwste hoortoestellen

Ik ben zeer goed geholpen door de audicien, keer op keer geweldig.

Dhr. van Mil - uit Bergen

Nieuwste hoortoestellen

Wilt u ook weer alles om u heen kunnen horen?

Logo IZZ zorgverzekeraar
Logo CZ zorgverzekeraar
Logo ONVZ zorgverzekeraar
Logo IZA zorgverzekeraar
Logo VGZ zorgverzekeraar
Logo Menzis zorgverzekeraar