Logo oorsuizen

Wat is tinnitus?

Heeft u wel eens oorsuizen? Een oorsuis of pieptoon kan waargenomen worden wanneer we bijvoorbeeld verkouden zijn of uit een lawaaiige omgeving komen. Tinnitus ontstaat wanneer deze oorsuizingen blijven aanhouden of regelmatig terugkeren zonder verklaarbare redenen. Tinnitus geluiden variëren van hoge fluittonen of bromtonen tot sissen of zoemen. Hoe stiller de omgeving, hoe luider het oorsuizen waarneembaar kan zijn. Kunt u bijvoorbeeld moeilijk in slaap komen? Rust vinden gaat moeilijk wanneer de oorsuizen blijven.

Tinnitus oorzaken

De meest-voorkomende oorzaak van tinnitus is toch wel lawaai. Denk hierbij aan festivals, concerten of het gebruik van een koptelefoon. Hierin zien we ook dat jongeren steeds vaker last krijgen van tinnitus. Om tinnitusklachten te voorkomen is het dragen van gehoorbescherming dan ook absoluut aan te raden.

Gehoorbeschermers, ofwel otoplastieken, zijn vaak op maat gemaakte oordoppen die bij dergelijke leefomgevingen gebruikt kunnen worden.

Overige gehoorproblemen bij tinnitus

Tinnitus kan daarnaast ontstaan door verschillende gehoorproblemen. Voorbeelden hiervan zijn oorontstekingen, de ziekte van Ménière of plotselinge doofheid. Maar ook hart- en vaatziekten of bloedarmoede kunnen een oorzaak van tinnitus zijn. Het oor is niet altijd verantwoordelijk voor tinnitus, dit kan namelijk ook veroorzaakt worden door stress, vermoeidheid of bepaalde medicatie. Wilt u hier meer informatie over ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een tinnitus behandeling is vaak erg moeilijk. In de medische wetenschap is nog geen doorbraak geweest wat tinnitus kan verhelpen. Om tinnitus te verminderen zijn er tinnitusmaskeerders. Dit zijn maskeer toestellen die een speciale ruis produceren, waardoor in principe ‘lawaai met lawaai’ wordt bestreden.

Tinnitus of oorsuizen vingers in het oor

Tinnitusmaskeerders zorgen ervoor dat het oorsuizen wordt afgeleid door een ander geluid op het oor aan te bieden. Dit kan door uw tinnitus te overstemmen door de ruis op of boven het niveau van uw tinnitus te zetten. Wanneer u een gehoorverlies hebt kan de tinnitus soms ook overstemd worden door enkel alleen versterking aan te bieden. Er wordt veelal gekozen voor het interfereren van de tinnitus met het maskeergeluid of door beide mogelijkheden te mixen. 

Er zijn steeds meer hoortoestellen verkrijgbaar met bijzondere opties voor tinnituspatiënten. Het aangeboden maskeergeluid volgt het verloop van het eventuele gehoorverlies. Bij sommige tinnituspatiënten helpen ook normale hoortoestellen zonder speciale maskeerfunctie, omdat deze de omgevingsgeluiden versterken en zo de tinnitus naar de achtergrond brengen. De balans tussen oorsuizen en omgevingsgeluid is verschillend per gebruiker.

Voor niet iedereen geldt hetzelfde, maar door een gedeelte van slechthorenden en/of tinnituspatiënten wordt de tinnitusmaskeerder als een goede methode gezien om de nadelige effecten van tinnitus te reduceren. Door het afnemen van een gehoortest kan er vastgesteld worden of u baat hebt bij een tinnitusmaskeerder of tinnitus hoortoestel.

Neem contact op met Coppes Hoorzorg en vraag naar de mogelijkheid via ons contactformulier of via telefoonnummer: 024-8445599

Nr. 1 audicien uit de regio volgens Hoorwijzer.nl

Nr. 1 audicien uit de regio volgens Hoorwijzer.nl

Mediquest voert met regelmaat een onderzoek uit bij onze klanten. De resultaten van dit onderzoek worden getoond op Hoorwijzer.nl. Zoals wij onze klanten waarderen, waarderen onze klanten ons ook erg goed blijkt uit dit onderzoek. De vele positieve beoordelingen van onze klanten zetten Coppes Hoorzorg zelfs in de top 20 best beoordeelde audiciens van Nederland. Bekijk hier onze pagina: https://www.hoorwijzer.nl/

Uitstekende Google reviews

Uitstekende Google reviews

Onze klanten hebben zeer positieve reviews achtergelaten op een onafhankelijk medium als Google. Dat geeft Coppes Hoorzorg een prettig gevoel en wekt hopelijk vertrouwen bij onze nieuwe klanten. Coppes Hoorzorg zal haar uiterste best blijven doen om haar klanten te voorzien van de best mogelijke service en hoorzorg.

Persoonlijke service en aandacht

Persoonlijke service en aandacht

Een hoortoestel aanschaffen is maatwerk. Onze audiciens zorgen samen met u voor de juiste keuze van een hooroplossing. Tijdens het doorlopen van een vrijblijvende proefperiode zult u moeten wennen aan alle geluiden die u niet meer hebt gehoord. Onze audiciens nemen uitgebreid de tijd om u zo goed mogelijk te begeleiden tijdens deze proefperiode.

Al meer dan 10 jaar de meest ervaren audicien

Al meer dan 10 jaar de meest ervaren audicien

Coppes Hoorzorg is opgericht in september 2012 en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste audicien in de regio. De StAr gediplomeerde audiciens van Coppes Hoorzorg hebben allen jarenlange ervaring in de hoorbrance en volgen jaarlijkse vele trainingen om deze kennis op pijl te houden.

Specialist in innovatieve hoortechnieken

Specialist in innovatieve hoortechnieken

Wij werken enkel met de beste merken uit de branche. Onze audiciens zijn specialist op het gebied van de nieuwste hoortechnieken. Deze premium hoortoestellen leveren het beste spraakverstaan en meest comfortabele geluid in iedere luistersituatie. Onze audiciens volgen voortdurend bijscholing om u als klant de beste mogelijke hoortoestel afstelling te kunnen garanderen.

Altijd een kosteloze en vrijblijvende proefperiode

Altijd een kosteloze en vrijblijvende proefperiode

Een proefperiode met hoortoestellen is altijd vrijblijvend te doorlopen bij Coppes Hoorzorg. Zo kunt u ervaren wat een hoortoestel voor u kan betekenen. Tijdens zo’n proefperiode zullen onze ervaren audiciens u uitgebreid begeleiden en zorgen voor de meest optimale spraakverstaanbaarheid in iedere luisteromgeving.

Zo ervaren onze klanten ons

Een dikke 10 voor service, kwaliteit en uitleg

Gerda Thijssen - uit Groesbeek

Nieuwste hoortoestellen

Je krijgt een goede uitleg over hoe het met je gehoor gesteld is en hoe alles werkt; je weet vanaf het begin hoe alles verder gaat verlopen.

Ellie Geurts - uit Nijmegen

Kleine onzichtbare hoortoestellen

Het is wel allemaal even wennen maar ik ga er voor.

Mevr. Sauer - uit Gennep

Slechthorendheid

Wilt u ook weer alles om u heen kunnen horen?

Logo IZA zorgverzekeraar
Logo CZ zorgverzekeraar
Logo Menzis zorgverzekeraar
Logo VGZ zorgverzekeraar
Logo ONVZ zorgverzekeraar
Logo IZZ zorgverzekeraar