Logo gehoorschade lawaai

Gehoorbeschadiging of slechthorendheid door lawaai

Een gehoorbeschadiging of slechthorendheid wordt vaak veroorzaakt door lawaai. Dit is echter te voorkomen door uw oren goed te beschermen in een omgeving waarin u blootgesteld wordt aan harde geluiden. 

Harde geluiden kunnen we onderverdelen in twee soorten: 

  1. Harde geluiden van lange duur: denk hierbij aan een avond op stap met vrienden waarbij u dichtbij de luidspreker staat.
  2. Harde geluiden van korte duur: denk hierbij aan het geluid van vuurwerk of een schietsport bijvoorbeeld. 

Wat gebeurt er met uw oren bij harde geluiden?

Bij de blootstelling aan harde geluiden kan schade ontstaan aan de trilhaartjes in het slakkenhuis. De trilhaartjes kunnen zich vervolgens vaak niet meer herstellen, waardoor de gehoorbeschadiging blijvend is. De hoeveelheid gehoorschade is afhankelijk van het type geluid en de tijdsduur van deze blootstelling. 

Slecht horen door lawaaischade

Blijvende gehoorbeschadiging: tinnitus

Een eerste teken van gehoorbeschadiging gaat vaak gepaard met het horen van een piep of ruis. In de meeste gevallen gaat deze piep of ruis na een aantal dagen vanzelf weer over tot het moment waarop het oor zichzelf niet meer kan herstellen. Wanneer de piep of ruis blijvend is, wordt er gesproken van tinnitus. De term tinnitus wordt gebruikt voor het beschrijven van geluiden die binnenin het oor of in het hoofd worden waargenomen. Deze geluiden verschillen van persoon tot persoon.

Wat zegt de Arbowet over gehoorbeschadiging?

Werkt u in een omgeving waarin u dagelijks of continu wordt blootgesteld aan hard geluid? De Arbowet biedt hierin een maatstaf om te meten of uw gehoorbeschadiging oploopt of niet. 

Maateenheid geluid volgens de Arbowet

In de Arbowet wordt namelijk bepaald dat geluid schadelijk is vanaf 80 decibel, afgekort tot dB(A). Dit is een maateenheid om aan te geven hoe hard geluid is. Als mens bent u gevoelig voor de geluiden die lopen van 0 dB(A) tot 140 dB(A). De gehoordrempel is 0 dB(A), wat niet wil zeggen dat er totaal geen geluid aanwezig is in uw omgeving, maar uw gehoor is niet gevoelig voor het type geluid en neemt deze daarom ook niet op. Naarmate het volume toeneemt, nemen ook de decibellen toe. De drempel van 140 dB(A) kan als erg hinderlijk tot pijnlijk worden ervaren. 

Tabel ontstaan lawaaischade

Ervaart u vervelende oorsuizen of een pieptoon? Bij Coppes Hoorzorg kunt u een gehoortest laten doen om te kijken of u lijdt aan gehoorbeschadiging.

Neem dan contact op met Coppes Hoorzorg via ons contactformulier of bel ons op: 024-8445599.

Nr. 1 audicien uit de regio volgens Hoorwijzer.nl

Nr. 1 audicien uit de regio volgens Hoorwijzer.nl

Mediquest voert met regelmaat een onderzoek uit bij onze klanten. De resultaten van dit onderzoek worden getoond op Hoorwijzer.nl. Zoals wij onze klanten waarderen, waarderen onze klanten ons ook erg goed blijkt uit dit onderzoek. De vele positieve beoordelingen van onze klanten zetten Coppes Hoorzorg zelfs in de top 20 best beoordeelde audiciens van Nederland. Bekijk hier onze pagina: https://www.hoorwijzer.nl/

Uitstekende Google reviews

Uitstekende Google reviews

Onze klanten hebben zeer positieve reviews achtergelaten op een onafhankelijk medium als Google. Dat geeft Coppes Hoorzorg een prettig gevoel en wekt hopelijk vertrouwen bij onze nieuwe klanten. Coppes Hoorzorg zal haar uiterste best blijven doen om haar klanten te voorzien van de best mogelijke service en hoorzorg.

Persoonlijke service en aandacht

Persoonlijke service en aandacht

Een hoortoestel aanschaffen is maatwerk. Onze audiciens zorgen samen met u voor de juiste keuze van een hooroplossing. Tijdens het doorlopen van een vrijblijvende proefperiode zult u moeten wennen aan alle geluiden die u niet meer hebt gehoord. Onze audiciens nemen uitgebreid de tijd om u zo goed mogelijk te begeleiden tijdens deze proefperiode.

Al meer dan 10 jaar de meest ervaren audicien

Al meer dan 10 jaar de meest ervaren audicien

Coppes Hoorzorg is opgericht in september 2012 en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste audicien in de regio. De StAr gediplomeerde audiciens van Coppes Hoorzorg hebben allen jarenlange ervaring in de hoorbrance en volgen jaarlijkse vele trainingen om deze kennis op pijl te houden.

Specialist in innovatieve hoortechnieken

Specialist in innovatieve hoortechnieken

Wij werken enkel met de beste merken uit de branche. Onze audiciens zijn specialist op het gebied van de nieuwste hoortechnieken. Deze premium hoortoestellen leveren het beste spraakverstaan en meest comfortabele geluid in iedere luistersituatie. Onze audiciens volgen voortdurend bijscholing om u als klant de beste mogelijke hoortoestel afstelling te kunnen garanderen.

Altijd een kosteloze en vrijblijvende proefperiode

Altijd een kosteloze en vrijblijvende proefperiode

Een proefperiode met hoortoestellen is altijd vrijblijvend te doorlopen bij Coppes Hoorzorg. Zo kunt u ervaren wat een hoortoestel voor u kan betekenen. Tijdens zo’n proefperiode zullen onze ervaren audiciens u uitgebreid begeleiden en zorgen voor de meest optimale spraakverstaanbaarheid in iedere luisteromgeving.

Zo ervaren onze klanten ons

Coppes Hoorzorg uit Groesbeek, heeft alles maar dan ook echt alles gedaan om het goede apparaatje bij mij te vinden.

Nelly Kusters - uit Groesbeek

Hoortoestellen met tinnitusmaskeerder

Coppes: Kwaliteit en Klantgericht. "wat een verademing; duidelijke uitleg, een eerlijk. Ik kan iedereen deze zaak aanraden!"

Robert Nas - uit Groesbeek

Hoortoestellen met bluetooth

Het is een hele ervaring geweest voor mij de afgelopen 2 maanden

Dhr. van Haren - uit Gennep

Nieuwste hoortoestellen

Wilt u ook weer alles om u heen kunnen horen?

Logo IZA zorgverzekeraar
Logo CZ zorgverzekeraar
Logo VGZ zorgverzekeraar
Logo Menzis zorgverzekeraar
Logo ONVZ zorgverzekeraar
Logo IZZ zorgverzekeraar